Halloween

jag hade faktiskt ingen aning om att de var Halloween förrän Jack+Jeroen föreslog att vi "should carve pumpkins!" Sagt och gjort, efter Oktobermarknaden i Vänersborg samlades vi hos oss och fick till en riktigt trevlig kväll!
Jag och Clarie gjorde en snäll pumpa

Det här med att inte hälsa på folk

Varja gång jag befinner mig i porten i mitt lägenhetshus, antingen för att jag ska ut, hem, eller bara kolla posten så möter man någon. Folk kommer och går hela tiden. Jag är en sådan som alltid hälsar på mina grannar, men det känns som att de blir lika förvånade varje gång, och jag vet att de aldrig hade hälsat på mig först. Det är förresten inte bara i portuppgångar, det kan vara i en hiss, på en enslig stig där man möter max en människa var 20e minut eller ja, var som helst. De undviker envist din blick och föredrar att låtsas som att du inte finns. Överallt i detta avlånga land lägger folk sig till med detta beteende och jag förstår verkligen inte varför. Hur svårt kan det vara att klämma fram ett leende, säga "hej" och promenera vidare? Tar det så mycket på folks krafter att vara vänliga?
Är jag den enda i hela Sverige som tycker att det är extremt obehagligt att dela hiss eller möta någon som låtsas som att du inte finns? Det konstiga är dock att folk, trots att de brukar bli förvånade när man ler och hälsar, faktiskt verkar uppskatta att man gör så, de flesta ler tillbaka och piper fram en hälsning, men det finns inte en chans i världen att de skulle vara den första att ta kontakt.
Jag kräver inte att alla ska sitta och småprata hela tiden, men att möta en annan människas blick är inte speciellt farligt och gör detta land lite mindre kallt.

I love you


Bilder; Tyskland weekend

Centro, Overhausen

Starbucks, omgång #2

(snuskigt god cheescake)

Jelly Beans!!

Gods' gift to a woman like me!

Hotellet som vi åt middag på

S med rätt #1

Moi med rätt #2

rätt #3
dessert!
Yes, jag tog bara bilder dag två, man behöver ju inte överdriva ;D

Tyskland

Sådärja! Flyget gick 06.20 imorses så jag kom hem tidigt och skrämde slag på pojkvännen som fått för sig att jag skulle komma på kvällen. Killen har koll! Nu sitter jag med något flamländskt surr i bakgrunden, vet inte riktigt vad han lyssnar på, politik tror jag. Jaja..


Helgen var GRYMT rolig, det var så kul att träffa S igen. Vi körde vid Rehnfloden, åkte till Shoppingcentret i Oberhausen, satan i gatan vad stort det var, fikade på Starbucks (två gånger hann vi med, och jag är frälst på Raspberry White Cheescake). Åt även en underbart god fyra rätters middag på ett mysigt hotell.
Jag har nu med mig tre paket med kaffepads till våran Senseobryggare och undrar varför det inte säljs i Sverige, sååå mycket bättre än espressokapslar. Ska ta med mig fler när vi kommer från Belgien i November.. I Oberhausen hittade jag även... tamtamtamtataaaaam - Jelly Beans!! Jag är överlycklig! Det finns så sjukt många konstiga smaker - toasted marshmallow, buttered popcorn, jalapeno, och allt smakar precis som det utlovar (tyvärr även jalapenon som jag snabbt spottade ut). I love it, I love it, I love it.

Mitt absoluta favoritställe

Gent

Jag glömde visst

Ryanair har förresten ett nytt rea-erbjudande; flyg från 5€, erbjudandet går ut vid midnatt ikväll! 45 spänn, det är ju som hittat! :) Reseperioden för dessa flyg är mellan måndag den 1 nov 10 - fredag 17 dec 10.
xAlex

Att resa ofta och billigt

Säga vad man vill om Ryanair, deras personalpolicy, extraavgifter för väskor, incheckning, kortbetalning, avgift för att gå på toa på planet etc.. För många klassas det som "fult" eftersom man tror att resan blir billigare än den i slutet av bokningen blir, men faktum är att trots att de tar extra för allt detta så kostar det ändå hälften så mycket som om man skulle flyga med till exempel SAS.
Eftersom jag ska resa ganska mycket den här hösten så har jag fått många frågor som "skiter du pengar eller?" & "hur rik är du egentligen?". Och nej, nej, nej, jag lever på studiebidrag, extrajobbar ibland i början av skolterminen och denna sommaren hade jag ett sommarjobb. Med andra ord; Jag är en fattig student.

Nästa resa går till Tyskland nu på fredag och denna gång bokade jag ganska sent, mindre än två veckor i förväg, så priset kunde kanske varit ännu lägre, men det blev ändå mindre än 800 spänn tur och retur. Helt sjukt billigt. Jag kanske ska nämna att jag endast reser med handbagage (är faktiskt bara borta över en helg), och med Ryanair får du ta med dig 10 kilo i handbagaget (det vanligaste bland flygbolag brukar vara 8 kilo), så det räcker och blir över! Vill man shoppa när man är borta, och det tänker jag göra, så får man helt enkelt packa väldigt lite, tex det man har på sig + en t-shirt och underkläder och ha på sig en varm kofta och sommarjackan (tar mindre plats i väskan än en vinterjacka om du ändå tänker köpa en sådan utomlands).
Så ja, här kommer lite tips i punktform;
  • Res lätt, handbagage på 10 kilo ingår i Ryanair pris, packa INTE övervikt för då får du betala så mycket straffavgift att du kommer önska att du aldrig åkt. Andra flygbolag tolererar övervikt, men inte Ryanair.
  • Har du ingen incheckad väska slipper du stå vid väskbandet och vänta i en evighet.
  • Vill du köpa mycket av något "flytande" tex parfym osv så bör du nog boka en incheckad väska, är ni två eller fler som åker tillsammans behöver ni dock inte boka varsin, kanske räcker det att ni delar på en incheckad? (Det kommer jag och min pojkvän göra när vi flyger till och från Belgien i Dec/Jan.)
  • Packa inte ner så mycket om du vill shoppa när du är där!
  • Tänk på att Ryanairs flygplatser oftast ligger ca en timme utanför staden som står som destination, så det tillkommer alltid en kostnad för tåg/buss/taxi osv från flygplatsen till centrum. Detta fixar du dock lätt på plats, och det är oftast ändå billigare än en resa med annat flygbolag.
  • Boka gärna hotell via Booking.com. Det finns fler liknande webplatser, bara att googla fram, men denna är min personliga favorit. Man kan hitta många billiga hotell centralt, men även läsa kommentarer från folk som bott där så man inte råkar boka in sig på ett "kackerlacks-ställe".
  • En vanlig lågprisregel brukar vara att boka i god tid, dock har Ryanair ibland specialerbjudanden/rea så prenumerera på deras nyhetsmail!
  • Och till sist; Något som många har missat är att Ryanair har utökat sina destinationer från Göteborg City (flygplatsen jag använder), förut hade de inte så stort utbud, men de senaste månaderna har det tillkommit en hel del! Bryssel, Paris, Rom osv.. Testa!
Skriv gärna en kommentar om du också har något bra billighetstips så lägger jag till det!
xAlex

Faaan!

Helvetes jävla skiiiit!
Det är tamejfan inte klokt hur klumpig jag är. Idag lyckades jag repa gärnet i vår fina bruna byrå/hylla/grej, tror inte att J kommer uppskatta detta när han kommer hem.. Häromveckan gjorde jag en stor repa i vår fejkskinnsoffa och har lyckats repa stolarna med min knapp bak på jeansen. Plus detta har jag krossat minst 10 glas och ett par tallrikar sedan vi träffades. Jag fattar inte. Är även konstant täckt av blåmärken på benen, i exakt samma höjd som vårat bord, jag vet inte hur jag lyckas gå in i det varenda gång, lägenheten är ju stor!! Såhär har det alltid varit! Usch, jag är dyr i drift.
Men ser hyfsat oskyldig ut åtminstone!

My knee is my curse

Även fast jag är extremt glad att ha två fungerande ben så kan jag inte sluta vara frustrerad över mitt högra knä. Jag minns att det knakade till ordentligt i det i gymnasiet under en streetdanceklass, och efter det så har det varit helt kört till och från. Lägger jag för mycket tyngd på det i hukande ställning (ex under gruppträningspass) så gör det ont i minst två veckor efteråt, då kan jag knappt gå på det. Nu har jag lärt mig att anpassa övningarna efter vad det klarar av, men jag blir så arg att jag inte kan ta ut alla rörelser ordentligt.

Senare idag ska jag iväg till gymmet och testa om jag kan klara av att springa på löpband (brukar inte funka alls) men jag har en teori om att bygga upp musklerna runt om knäet så att det på så sätt blir starkare. (Egenställd lösning på egenställd diagnos hahaha) Men vi vet ju alla hur det funkar om man går till läkaren. Man betalar några hundra för att de ska slänga ett öga på knäet och säga "jahopp, va synd".
Åh, ska kunna gå ner i spagat igen också!
Nu jävlar!

Jag fryser ihjäl.

Satan vad det är kallt! Jag ska flytta till solen. Fast jag gillar inte värme heller. Hm.
Var är det lagom varmt, en sådär 25 grader dygnet runt varje dag?

Om man går ett program som går helt på engelska...

....ska det då inte vara ett krav att även läraren som undervisar ska kunna det språket?
Bara en fundering.

xAlex

Tyskland nästa vecka!

Ja, det här med att behöva ha saker att se fram emot under hösten har jag verkligen tagit på allvar i år. Nästa vecka åker jag till Tyskland över helgen för att hälsa på min kära vän S. Kunde verkligen inte vänta till vi åker till Belgien i November, det ligger liksom för långt fram i tiden för att jag ska känna mig nöjd med vardagen så häromdagen bokade jag en resa till. S har jag inte träffat på alldeles för länge nu, så det ska bli superkul att hälsa på och få uppdatera varandra lite med vad som hänt sedan sist!

Nästa fredag tar jag alltså planet till Düsseldorf, där jag aldrig tidigare varit. Kul med något nytt!
Flyger man med Ryanair så har man råd att flyga ofta!
Ett litet tips bara ;)

Motivation?

Vart tog motivationen vägen? Det här med ekonomi alltså, jag klarar inte av att inte få ifrågasätta. Allting fungerar på ett visst sätt "bara för att det är så", man kan inte hålla på och fråga varför, vilket stör mig så otroligt mycket. Jag avskyr verkligen att bara behöva acceptera.

Denna höst är annorlunda.

Vanligtvis blir jag halvt deprimerad och sitter och gnäller över att det är kallt, rått, tråkigt och mörkt. Och okej, det var likadant i början av denna, allt kändes så segt och vardagligt. Nu är dock så mycket roligt inplanerat! En resa till Belgien i November, en till dit över nyår, Tyskland i början av Januari och sedan förmodligen Belgien igen efter Tyskland. Det verkar vara väldigt viktigt för humöret, att känna att man har något att se fram emot, det blir mycket lättare att ta sig igenom vardagen då. Istället för att bli nere nu så tänder jag en massa doftljus, sjunker ner i soffan med en kopp te och läser en bok, precis som när jag var liten. Okej, på den tiden var teet utbytt mot saft, men ni fattar grejen.

Gent, Belgium
Life is good!

En helt vanlig tisdag

Här sitter jag nedhasad i soffan och försöker att inte hosta upp mina lungor, tro mig, det är lättare sagt än gjort!
Har en svag aning om hur många paket näsdukar jag använt upp de senaste dagarna, och det är inte en vacker siffra, min plånbok jämrar sig här bredvid. Den har inte heller haft det lätt på senaste tiden, var nämligen och snorade runt på IKEA häromdagen och vi vet nog alla hur det går när man är där.
Nu börjar ä-n-t-l-i-g-e-n någon sevärt på TV, får passa på för det sänds aldrig något bra när man är sjuk.
xAlex

Lite konstigt är det allt

Jag skapar ingen onödig drama i mitt liv. Jag har helt enkelt inget behov av det, eller av att skrika ut alla detaljer i mitt privatliv till varenda kotte som råkar finnas i närheten. Det viktigaste för mig är mig. Inte vad andra tycker om mig.

Så, jag förstår inte hur det kan finnas folk som k-o-n-s-t-a-n-t lägger sig till med detta beteende. Skriver ut relationsproblem på facebook, eller i sina bloggar. Som högljutt (med högljutt menar jag öronbedövande) gormar i klassrummet om vad de gjorde i helgen, vad de gjorde när de var tio, eller vad de vill göra om tio år. Visst, det är skitbra att man har minnen, drömmar och planer. Det är underbart att man låter sig själv vara centrum i sitt eget liv. MEN det är INTE OKEJ att man förutsätter att man är centrum i alla andras liv också.

Denna ständiga jakt på offentlig bekräftelse. Jag förstår det inte. Varför kan man inte bara vara nöjd och stolt över det man gjort utan att hela tiden vara ute efter att höra andra säga "fan vad bra du är". Nu menar jag inte att man ska hålla käften och inte vara stolt eller inte visa vad man har ådstakommit eller hålla låg profil i "Lilla Landet Lagom". Självklart ska man vara stolt. Skriv vad ni vill i era egna bloggar, det är självklart att man ska kunna göra det, eller prata med era kompisar eller vem fan som helst. Men det går liiiite väl långt när man skriker ut allt (och då menar jag allt) i en föreläsningssal två minuter innan läraren ska börja prata (eller på bussen, eller bion eller vilken jävla plats som helst), och till och med avbryter konversationer mellan folk man knappt känner för att berätta något om sig själv. H-e-l-a  t-i-d-e-n. Någon jävla måtta får det faktiskt vara. Kan ni inte bara förstå att om jag vill veta något om dig, så frågar jag. Ni behöver inte sitta och gapa som besatta bakom mig, jag lyssnar ärligt talat mycket hellre på kompisen som jag sitter bredvid och pratar med, och det är extremt irriterande att tvingas lyssna på era långa utläggningar som ni verkar tro är så jävla mycket mer intressant än någon annan konversation i rummet. Fatta att ingen bryr sig. Håll normal samtalston och sluta tro att någon kommer bli imponerad av att du har köpt nytt shampo eller vad du och ditt ex gjorde i sängen.

Fortsätt vara det viktigaste i era egna liv, men sluta tro att ni är lika viktiga för alla andra som ni är för er själva.

RSS 2.0