Statistik i kubik

Blä. Jag är inte vaken.
Ska med svensktalande delen av studiegruppen till Kommunhusets arkiv idag. Ska leta efter statistik. Kul. Nej.
Framför mig ser jag en gammal källare med dammiga gulnade papper. Är nog inte som jag tänker mig. Hoppas.
Ursäkta meningsuppbyggnaderna men jag är som sagt var inte vaken.

Kväll-Alex vs Morgon-Alex

Varje kväll ber jag min pojkvän att tvinga mig att gå upp antingen när han går upp, eller när han går till jobbet. Jag är väldigt bestämd och säger till på skarpen att "vad jag än säger imorgon bitti så ska jag upp!" På morgonen låter det dock annorlunda, jag säger att jag ångrar mig eller ljuger och säger att jag har jääätteont i halsen och måste sova lite till så att jag inte blir sjuk. Det är två helt olika personer som ber honom om saker tycker han, och jag håller med, jag vet inte vem jag är på morgonen. Tydligen är jag väldigt sur när jag sover överhuvudtaget, puttar bort honom, trycker med min hand i hans ansikte iväg honom om han vill kramas och är allmänt otrevlig. Men det mesta av det här kommer jag inte ihåg efteråt, även fast J säger att jag vaknar! Är det möjligt att jag "vaknar" och fortfarande sover? Eller är det bara så att man glömmer sånt som man gör när man bara är vaken en kort stund? Jag hoppas på det första alternativet eftersom jag uppenbarligen är en riktig bitch då.
Nu sitter jag här med min Senseolatte, lyssnar på radio och försöker plugga. Går inge vidare...

Tarte tatin

Idag fick jag för mig att jag skulle baka lite, blev hemskt sugen på Tarte Tatin (som jag aldrig ätit, men blev sugen på att testbaka en), och se så fin den blev!
S påpekade att den ser geleaktig ut.. Men det är den inte, det är karamelliserade äpplen :)
Supdergod var den också!

En pralin om dan håller depressionen från stan!


Skrivaskrivaskriva

Sitter här med ett glas rött och knåpar ihop en artikel till min nya spalt i TTela Magazine. Har börjat skriva för studentredaktionen där nu och ska ha en egen spalt med ett återkommande tema. Vad kan det vara?
Den som gissar rätt får en kopp kaffe hahaha.

Mat

En av de roligaste sakerna med att resa är att testa på maträtter man annars inte skulle försökt sig på. Hittills har de konstigaste sakerna jag ätit varit väldigt goda (jag tvivlar på att jag skulle käka gräshoppor om jag åkte till Thailand faktiskt, det finns gränser!) och egentligen inte varit "konstiga", mer annorlunda... Antilop, sniglar, grodlår, och ål är saker jag ätit det senaste året och jag måste säga att jag utan tvekan skulle äta allt det där igen, speciellt sniglar! Mums!!

Varje gång jag reser gör jag en lista på saker jag vill hinna testa innan jag åker hem, och aldrig hinner jagmed alltihop, men åtminstone något. Har ju spenderat alldeles för mycket (skämt åsido) tid i Belgien det senaste, speciellt Gent och där finns ett ställe som man måste besöka om man ska dit. Tyvärr är det alltid knökfullt och man får köa rätt länge, men det är endast för att det är så stört gott så alla vill gå dit. Så... vad är det nu som detta ställe har att erbjuda som är så speciellt? Tyvärr är det inget speciellt exotiskt. Det är pasta. Men inte vilken pasta som helst ska jag be att få tala om, det är De Kastart-sås pasta! Stället heter De Kastart och de har en speciellt pastasås (hemligt recept) som ingen kan motstå. Det är utan tvekan den godaste pastasåsen jag någonsin ätit och det är en SYND att inte ha ätit den innan man dör. Dit-måste-man.
Så, iväg med er nu!
Märkte tyvärr inte att bilden blev suddig förrän jag kom hem.
Spaghetti Kastart SMALL portion. INTE större än så, det är sjukt mycket mat.
Small är lika stor som en vanlig "gigantisk" portion haha, se upp med det!

Hejdå snön

Lämnar slasksverige för regnbelgien. Hrm.
Well at least they have great cocolate!

Aj!

Har varit hos tandläkaren idag och tagit bort en sådan där tråd de fäster på baksidan av tänderna efter man tagit bort sin tandställning, för att de inte ska flytta tillbaka. Satan i gatan vad ont det gör nu, vilket betyder att de flyttar på sig redan? Herregud, det kan väl inte vara bra?
Förresten, vill bara belysa att jag är så himla arg på tandvården i Lilla Edet nu efter att jag bytt till Trollhättan! Det var extremt många år sedan jag hade tandställning, och tråden där bak skulle tas bort när jag fyllde 18 (nästan 3 år sedan), något de totalt stuntat i. Jag hade även klagat på en grej som stack ut från en tand, på framsidan, och som var irriterande, men de sa att "ja, så ser dina tänder ut" typ. Det FÖRSTA de märkte på Maria Alberts i Trollis var att "men oj, har du haft tandställning? De har ju glömt att ta bort en bit av plasten här." GAH! Hur puckad får en tandläkare lov att vara, att de inte ens märker att det sitter plast på min tand som inte ska vara där, speciellt efter att jag flera gånger påpekat att det var irriterande att ha den där?? Så nu är hela min mun fixad och "nollställd", tack vare Maria Alberts härliga tandläkare!

Uwh

Imorgon är det tenta men jag ooorkar inte läsa mer. Ska testa H's studieteknik som består av att låta boken ligga på huvudet och hoppas att informationen strålas in i hjärnan.

Akademisk högtid/Högskolan Väst 20 år

Trodde inte jag skulle ha så roligt faktiskt, men lärare & professorer kan tydligen festa de också!

Högskolan var färgad i olika färger kvällen till ära!

RSS 2.0